מיגון אש למסעדות מותקן על פי מספר תקנים שהעיקרי
ביניהם הינו תקן 1001 חלק 6 – בטיחות אש במבנים: אוורור והגנה מפני אש במערכות בישול מסחריות.
תקן זה נועד לשמור על בטיחותם וביטחונם של השוהים בבניין כאשר כאמור, תקן זה מתייחס לבטיחות אש במבנה ולהגן על חיי אדם ורכושם בעת שריפה. בזמן שריפה במסעדה ניתן לשלוט על מעבר של עשן ואש, של אדים דליקים וחומרים רעילים. זאת
ניתן לעשות על ידי קיומו של מרחב מוגן מפני חדירת אש, אשר קיומו מותנה בשימוש בחומרי מיגון כבר בעת הבנייה,
כמו כן על ידי שימוש במעברי אש אטומים, מפוחים אשר משמשים לפינוי עשן, ובאמצעות מערכות אוורור ומערכות למניעת התפשטות אש ועוד. תקן 1001 דן בפתרונות אלו ובדרכי יישומם.
תקן 1001 חלק 6: אימוץ תקן אמריקאי
החלק השישי בתקן 1001, הוא 1001/6 מתייחס ספציפית למערכות הגנה ואוורור במקומות שבהם מתקיים בישול באופן מסחרי - מסעדות, חדרי אוכל מפעליים או קיבוציים, בתי מלון, בתי קפה, וכו'. התקן הוא למעשה 'אימוץ' של התקן האמריקאי לבטיחות במטבחים NFPA96. רובו של התקן האמריקאי נותר דומה למקור וחלקים ממנו הותאמו
במיוחד לשימוש בארץ.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה