פילו אש - פתרונות מיגון וכיבוי אש

יום שני, 26 במאי 2014

מיגון אש למסעדות

מיגון אש למסעדות מותקן על פי מספר תקנים שהעיקרי ביניהם הינו תקן 1001 חלק 6 בטיחות אש במבנים: אוורור והגנה מפני אש במערכות בישול מסחריות. 

יריעה קרמית PILOBLANKET
יריעה קרמית PILOBLANKET

תקן זה נועד לשמור על בטיחותם וביטחונם של השוהים בבניין כאשר כאמור, תקן זה מתייחס לבטיחות אש במבנה ולהגן על חיי אדם ורכושם בעת שריפה. בזמן שריפה במסעדה ניתן לשלוט על מעבר של עשן ואש, של אדים דליקים וחומרים רעילים. זאת ניתן לעשות על ידי קיומו של מרחב מוגן מפני חדירת אש, אשר קיומו מותנה בשימוש בחומרי מיגון כבר בעת הבנייה, כמו כן על ידי שימוש במעברי אש אטומים, מפוחים אשר משמשים לפינוי עשן, ובאמצעות מערכות אוורור ומערכות למניעת התפשטות אש ועוד. תקן 1001 דן בפתרונות אלו ובדרכי יישומם.

יריעה קרמית למיגון אש
יריעה קרמית למיגון אש

תקן 1001 חלק 6:  אימוץ תקן אמריקאי


החלק השישי בתקן 1001, הוא 1001/6 מתייחס ספציפית למערכות הגנה ואוורור במקומות שבהם מתקיים בישול באופן מסחרי - מסעדות, חדרי אוכל מפעליים או קיבוציים, בתי מלון, בתי קפה, וכו'. התקן הוא למעשה 'אימוץ' של התקן האמריקאי לבטיחות במטבחים  NFPA96.  רובו של התקן האמריקאי נותר דומה למקור וחלקים ממנו הותאמו במיוחד לשימוש בארץ.

יריעה קרמית על פי תקן 1001
יריעה קרמית על פי תקן 1001


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה